Ekonomi Nyheter

Smugglade sprit för över 60 miljoner kr – döms till fängelse

Tingsrätten dömer 18 av 24 personer som åtalats för omfattande spritsmuggling. Tre huvudåtalade i målet döms till längre fängelsestraff för organiserad smuggling av alkohol vid bussresor från Tyskland till Sverige.

Göteborgs tingsrätt har nu meddelat dom i ett mål om grov smuggling av alkohol. 24 personer har varit åtalade i målet, varav tre män varit åtalade för att ha organiserat smuggling av alkohol vid bussresor mellan Tyskland och Sverige.

Tingsrätten dömer de tre huvudåtalade till fängelsestraff mellan 2,5 och 3 år, för bland annat grov smuggling under framför allt våren 2016. Av de övriga åtalade döms femton personer för grov smuggling eller smuggling, genom att de som chaufför eller passagerare felaktigt uppgett vid tullkontroller att de förde in alkoholen för sitt personliga bruk.

Av dessa döms tre personer till fängelse i 1 år respektive 10 månader och övriga till villkorlig dom med samhällstjänst, villkorlig dom, eller böter. Sex personer frikänns, eftersom åklagaren inte lyckats bevisa att de gjort det som åklagaren påstått.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook