Vetlanda

SNART: Skolfest för VetlandalärarnaI höst kan 14 lärare i Vetlanda kommun få fortbildning en i statlig satsning på specialpedagogik.

Regeringens kompetensutvecklingssatsning Specialpedagogik för lärande kommer att ge 128 lärare i Jönköpings län möjlighet till kompetensutveckling i höst. De flesta av lärarna är verksamma i den, åtminstone på ytan, välmående villaförorten Habo men 14 av lärarna är verksamma hos Vetlanda kommun.

För att fler lärare, som inte är speciallärare, ska få tillgång till grundläggande specialpedagogiska verktyg, har regeringen infört kompetensutvecklingssatsningen Specialpedagogik för lärande. Satsningen Specialpedagogik för lärarande utformas på samma sätt som det tidigare Matematiklyftet.

– Alla elever ska få en ärlig chans i skolan. Därför behöver vi både fler speciallärare och fler lärare som får utveckla sina grundläggande verktyg för att möta elever med särskilda behov, som har tufft med ett visst ämne eller en funktionsnedsättning, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (mp) i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook