Ekonomi Nässjö Nyheter

Socialbidragen skenar – vad gör kommunledningen?

Kostnaderna för socialbidrag i Nässjö kommun uppgår nu till en tredjedel av individ- och familjeomsorgsnämndens (IFO) budget på 100 miljoner kronor. Göran Olsson (kd) vill därför veta vad kommunledningen, (s), tänker göra åt problemet.

I sin interpellation till kommunalråd Bo Zander (s) redogör Göran Olsson för hur socialbidragskostnaderna i Nässjö kommun ökat från 12,9 miljoner kronor för fem år sedan till 28,3 miljoner kronor ifjol. Enligt senaste rapporten från nämnden kan kostnaden för i år landa på 8 – 10 miljoner till, enligt Göran Olsson.
”IFO har vädjat om åtgärder utan gehör. Kommunstyrelsen har ansvar för hela kommunens ekonomi. Varningslampor har lyst länge. När tänker ks-ordföranden [Bo Zander] åtgärda problemet”, säger Göran Olsson i sin interpellation.

[Socialbidrag kallas inom myndighetssfären sedan en tid för ekonomiskt bistånd]

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Varenda kommun har nog samma problem men ingen vågar tala om den stora röda elefanten i rummet. Med den sanslösa invandringspolitiken som förs i sverige, så är det inte undra på att kommunerna knäar.

  2. Undrar en person från det borgerliga blocket vad som ska göras åt de skenande socialbidragen. Nu när vi har arbetslinje, betalar mindre i skatt och har en klar och tydlig klass-skillnad ekonomiskt sett så bör väl personen rimligtvis kunna svara upp för sin egen politik.

  3. Är det inte Sossarna som styr i Nässjö? Jo, just det, partiet som kallas arbetarparti är numera ”ett bidrag till alla parti”. ”Kom till Nässjö så försörjer vi er” kanske är parollen?

  4. Sossarnas paroll har aldrig varit och kommer aldrig vara att folk ska leva på bidrag.
    Däremot ska en utslagen människa inte behöva få det värre för att den har problem.
    Att kunna hjälpa sina medborgare är välfärd, och att kunna visa empati för andras livssituation är något som saknas idag. Det kan finnas en miljon anledningar till varför en människa hamnar snett. En taskig uppväxt, psykiska problem eller annat. Att som medmänniska inte ens kunna visa en smula förståelse för detta är förkastligt. Och att sedan sparka på den som redan ligger är helt åt skogen.
    Däremot håller jag med ”Brossan”. Invandringspolitiken är helt åt väggarna.

Kommentarer avstängda