Socialdemokraterna: Borgarna kopierar oss | Höglandsnytt
Debatt Opinion

Socialdemokraterna: Borgarna kopierar oss

”Vi Socialdemokrater i landstinget lägger nu märke till att våra förslag attraherar också andra politiska partier”, skriver Anna-Carin Magnusson och Marcus Eskdahl i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

Socialdemokraterna är ett framtidsinriktat parti som för en reformpolitik för fler jobb, stabil ekonomi och hög välfärd där alla kan känna frihet och framtidstro.

Vi Socialdemokrater i landstinget lägger nu märke till att våra förslag attraherar också andra politiska partier. Det handlar om sjukresor för de som drabbas hårdast av många resor till vården. Satsningar på forskning inom kollektivtrafik. Förslag om ytterligare information till länsinvånarna var de kan få rätt vård. Patientens möjlighet till SMS-tjänst som påminner om kommande besök inom vården. Det handlar också om förslaget att för våra patienter, besökare och medarbetare skapa bättre och funktionella vårdcentralslokaler på Råslätt i Jönköping och i Smålandsstenar. Vidare har vi i det viktiga arbetet med folkhälsa förespråkat ett utökat arbete tillsammans med det civila samhället, gärna studieförbunden liksom att alla ska bemötas jämlikt i vården där vi förespråkat HBTQ-certifiering.

I förslaget till budget för landstinget 2013 ser vi nu att ovanstående frågor samt ytterligare finns med. Frågor och förslag som har lyfts fram av olika grupper och enskilda som vi har träffat i vår lyssnar kampanj.  Under förra budgetfullmäktige och under året har alla dessa förslag avslagits av majoriteteten. Förslag som avslagits av den enda anledningen att de kommit från Socialdemokraterna, förslag som redan detta budgetår kunnat påverka länets invånare och våra medarbetare positivt. Vi kommer inte låta politisk prestige stå i vägen när dessa förslag röstas fram under budgetfullmäktige i år. Vi välkomnar dem för ett mer jämlikt landsting och samhälle där alla blir vinnare.

Anna-Carin Magnusson, Landstingsråd (s)

Marcus Eskdahl, ordförande socialdemokratiska landstingsgruppen

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook