Debatt

Socialdemokraternas bondfångeri blir värre med mp och v


”Stefan Löfven presenterade en nyhet från socialdemokraternas skuggbudget. En nyhet som Sveriges lantbrukare till sist får betala för. Det är beklagligt hur s hanterar landsbygdsfrågan och menar att värre lär det bli om de samarbetar med mp och v”, tycker riksdagsledamoten och länspolitikern Bengt-Anders Johansson (m) i ett inlägg i landsbygdsdebatten på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]
Socialdemokraternas vilja att öka medfinaniseringen till landsbygdsprogrammet är ett spel för gallerierna.

Löfven för bönderna bakom ljuset och sysslar med rent bondfångeri. Socialdemokraterna vill ge landsbygden 371 miljoner, men tar sedan tillbaka allt, och det med råge, säger Johansson. Alliansen har tagit bort handelsgödselskatten och sänkt slakteriavgiften. S vill återinföra dessa, som lantbrukarna får betala 390 miljoner kr för. Dessutom vill de införa en kilometerskatt, vilket blir en skatt på avstånd i stället för föroreningar. S-politik är ett dråpslag för landsbygden, deras politik gör det faktiskt dyrare för bönderna.

De vill lägga 371 miljoner extra på landsbygdsprogrammet, men utelämnar att med Alliansens budget finns 92 % av landsbygdsprogrammets budget kvar. 371 miljoner kronor är en stor del av skattebetalarnas pengar men en liten del av landsbygdsprogrammet. För Moderaterna är det absolut viktigaste inom landsbygdsprogrammet att vi lägger pengarna där de gör störst effekt, det är att ta ansvar för skattebetalarnas pengar.

Bengt-Anders Johansson (m), vice ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook