Debatt

”Socialdemokraternas politik är framgångsrik – det går bra för Sverige”

”Det går bra för Sverige. Trots en omfattande kritik och ständiga försök till demonisering från de politiska motståndarna har den av Socialdemokratin förda politiken i regeringsställning visat sig vara framgångsrik”, skriver Kari Parman, ordf för socialdemokraterna i Gnosjö, i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

På område efter område kommer häcklarnas påståenden på skam när de internationella samfundet berömmer Sverige och visar sin uppskattning för den av svenska regeringen förda politiken. Den Socialdemokratiska utrikesministern Margot Wallström anses vara en av de tio främsta beslutsfattarna i världen år 2015 av den amerikanska tidningen Foreign Policy.

Samtidigt går Sverige bättre än väntat. Den ekonomiska utvecklingen slår nya rekord och tillväxten av BNP med 3,9% är betydligt högre än
genomsnittet under de senaste 20 åren. Det så kallade Global Age Watch Index placerar Sverige i topp när man jämför de äldres levnadsvillkor i
olika länder. Svensk förskola, med hög kvalitet och god tillgänglighet, är ett föredöme och förebild i andra länder.

Trotts alla domedagsprofeter går inte Sverige sönder utan vi stå starkare än på länge. Antalet sysselsatta ökar emedan antalet arbetslösa
minskar samtidigt som industrins orderingång ökar. På område efter område visar vi Socialdemokrater handlingskraft och motbevisar alla
illvilliga försök till smutskastning av det svenska folkhemmet.

Även på flyktingpolitikens område kan vi vara stolta. Den Rödgröna regeringen skall ha beröm för de insatser som gjorts trots de osolidariska strömningarna i delar av Europa och i vissa grupper i Sverige. Att i humanistisk anda känna empati och göra sitt bästa för att hjälpa människor, oberoende deras ursprung, i nöd är hedervärt under alla omständigheter.

Kari Parman
Ordförande
Socialdemokraterna
Gnosjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

 1. Kari Parman tycker att det går bra för Sverige och menar att det är Socialdemokraterna som åstadkommit detta välmående. Han glömmer dock bort att politik inte får genomslag direkt. Det tar några år innan vi ser konsekvenser av en förd politik. Det vi nu ser är således ett resultat av Alliansregeringens politik. Om några år när den rödgröna regeringens politik slår igenom kommer vi få en helt annan bild av Sverige.

 2. Vilken planet befinner sig Kari Parman? S regeringen är utan tvekan den mest inkompetenta i svensk modern historia.
  Wallström har under endast ett år lyckats försämra relationen med rekordmånga länder, och därigenom direkt skadat det svenska näringslivet.

  Regeringens kampanj för en plats i FN:s säkerhetsråd är med Wallströms insats helt punkterad, det är tveksamt, om ens de nordiska länderna kommer rösta för Sverige. Dock ska det nämnas att hon har haft god hjälp av de övriga ministrarna att klampa omkring i det diplomatiska glasskåpet.

  Angående Wallströms utnämning som bland de främsta beslutsfattarna i världen, så glömmer Kari Parman att hon delar ”äran” med Putin, Saudiarabiens försvarsminister och Greklands förre finansminister.

  Hanteringen av asylkrisen visar upp regeringens ”kompetens” i full belysning. Antingen ljuger man befolkningen rakt upp i ansiktet när man påstår att man inte kunde förutsäga höstens händelseförlopp, eller så är man så inkompetent att man inte klarar av att läsa och förstå myndigheters tidiga varningar.
  Hursomhelst så visar regeringens agerande att man inte ens har några veckors förutseende, utan agerar enbart på akuta händelser. Man reagerar istället gör att regera.

  Att regeringen nu agerar i panik, beror i hög grad på att det börjar gå upp för de ansvariga vad de långsiktiga konsekvenserna av invandringen är. Räkna med att regeringen inom en snar framtid kommer spricka, och att MP åker ut. När Löfven kommer tvingas att agera för att rädda vad som kan räddas av välfärden.
  Kommer sannolikt bli en dramatiskt fortsättning av den återstående mandatperioden.

Kommentarer avstängda