Socialdemokratisk riksdagsledamot vill samarbeta med centern | Höglandsnytt
Nyheter Sävsjö

Socialdemokratisk riksdagsledamot vill samarbeta med centern

Riksdagsledamot Helene Petersson (s) från Stockaryd vill gärna se ett samarbete med centern. ”Vi skulle tjäna på det”, menar Helene Petersson.

”I den här delen av landet skulle vi tjäna mycket på ett samarbete mellan socialdemokraterna och centern”, säger Helene Petersson när hon tidigare i år besökte Sävsjös biogasanläggning.
Hon tror att s och c tillsammans skulle kunna ta ansvar för landsbygden.
”Vi måste ju ha en levande landsbygd. Jag hoppas inte centern tappar bort landet”, säger Helene Petersson som också talar om den motsättning som finns över partigränserna i riksdagen när det gäller landsbygden:
”Vi får ta strid i riksdagen. Storstäderna överlever inte utan landsbygd”.
Den rådande uppdelningen mellan Allians och ”de röd-gröna” är inte bra, anser Helene Petersson.
”Det är synd att man är så låst i blockpolitiken, det låser i frågor som skulle kunna hitta bättre lösningar på”, menar Helene Petersson och räds en utveckling mot ett tvåpartisystem liknande det i Storbritannien där mindre partier inte får något inflytande.

Av: Henrik Simonsen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. som politiskt obunden men intresserad – ja ! men inte bara ”i den här delen av landet ” utan för nationens bästa ! för mej är det obegripligt att centern går i allians med moderaterna, känns klart mera meningsfullt om folkrörelsepartierna centern och socialdemokraterna samarbetar

Kommentarer avstängda