Nyheter Vetlanda

Södra Timber stoppar produktion i Ramkvilla

Skogskoncernen Södra Timber förlänger sommarens produktionsstopp vid sitt sågverk i Ramkvilla. Marknaden är för svag för att såga under sommaren och läget blir inte bättre förrän nästa år, meddelar bolagsledningen.

[adrotate banner=”6″]
Visserligen har priset på sågade trävaror stigit under april men byggmarknaden är fortfarande svag, enligt bolaget analys. Det innebär att lönsamheten är svag och att det sågas för mycket trävaror i södra Sverige.
Södra beslutar därför att förlänga semesterstoppet med två månader. Från 4e juni till 27e augusti på sågverken i Ramkvilla och Torsås, Kalmar län. Det kan bli ytterligare besparingar.
”Vi hoppas att de vidtagna åtgärderna ska förbättra läget. Samtidigt utesluter vi inte ytterligare åtgärder Sågverken har nu haft en längre period utan lönsamhet och vi måste skapa balans mellan produktion och efterfrågan för att komma tillbaka till en rimlig situation”, säger Peter Nilsson, vd för Södra Timber, i ett uttalande.
Leveranserna till sågverken stoppas inte under sommaren.

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Underligt att produtionbegränsningarna måste ske i inlandet och inte i den nyöppnade sågen i Värö eller förlustsågen i Mönsterås.
    När man nu har fått tillstånd att köra med längre timmerbilar kommer ännu mera råvara att transpoteras till kusten istället för att förädlas lokalt.
    Centralisering, stordrift, långa transporter kännetecknar kooperationen.

Kommentarer avstängda