Nyheter

Sökte nattlig ladugårdsbrand – i fel län

Vid 2-tiden natten mot tisdagen larmade postflyget om en brand någonstans i närheten av Lammhult. Räddningstjänsten där och i Alvesta larmades och efter positionsangivelserna från flygplansbesättningen letade man i 3 timmar efter en brand. Förgäves.

På tisdagsförmiddagen fick man ett nytt larm. Den här gången visste anmälaren mera exakt var branden var(it): det var en gammal ensligt beslägen ladugård i Lida i skogarna mellan Karshult och Gådeberg i södra delen av Sävsjö kommun.

När räddningsstyrkan, också den här gången från Lammhult, kom till platsen hade ladugården brunnit ner i lugn och ro. Gräsytorna runt huset hade också börjat brinna men självslocknat.

Det fanns enligt uppgift inga djur i byggnaden, inte heller har några människor kommit till skada.

Ladugårdsbyggnaden, som bedöms ha varit i gott skick, har inte använts på minst ett år. Det enda som fanns i byggnaden var några ensilagebalar.

Det finns inga entydiga förklaringar till branden. Elfel kan vara ett skäl, en pyrande glöd efter ett blixtnedslag i helgen ett annat. Polisen har ännu inte bestämt sig om man ska göra en teknisk undersökning av byggnaden eller ej.

Ladugårdens ägare är bortrest, enligt uppgift på semester utomlands.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook