Debatt Opinion

Sökte tjänst som kulturchef i Jönköping – fick panikångest

Hans Mannefred söker Kulturchefs-tjänsten. För en tid sedan efter morgonbönen var jag på väg till Rådhuset för att lämna in min ansökan till den lediga platsen som Kulturchef i Jönköpings kommun. Men jag fick panikångest precis när jag var utanför vid fontänen.
Jag blev helt plötsligt så sugen på vatten. Jag gick tillbaks till kyrkan för att ta ett par glas vatten. Vatten är en gudagåva och vattnet från Vättern smakar så gott. Jag offentliggör nu på mitt speciella sätt mitt intresse för den aktuella kulturchefstjänsten.
Jag har vare sig gått i lekskola eller högskola, men jag har gått i bibelskola och livets skola. På tal om livet: livet är som ett batteri, det består av både plus och minus.
I samband med min ansökan vill jag föreslå att tjänsten får en ny titel, nämligen folkbildare. För folkbildning är det kulturnämnden sysslar med både genom egen verksamhet och genom att stödja olika folkbildningsaktörer.
Mina löneanspråk är inte så stora. Jag nöjer mig med 20 000 kronor per månad vilket motsvarar vad en frälsningssoldat har, det räcker mer än väl. Jag flyger inte med flygplan men i tankarnas värld kan jag flyga då och då. Jag tycker om att “tåga och bussa”. Genom att jag blir en billig lösning, så frigörs en rejäl summa, drygt en halv miljon, som kan användas till verksamhet.
Därigenom kan anslagen till biblioteken höjas och studieförbundsanslaget får en återställare. Detta får mig att tänka på alkoholisten som sa att “varför ska man dricka dagen efter; det är bättre att dricka dagen före!”. Jag behärskar svenska språket någorlunda, så väl i tal som i skrift. Men jag behöver lära mig lite mer engelska. Här blir ABF räddningen. En studiecirkel där i engelska får mig att tänka på Rickard Sandler som startade ABF – året var 1912.
Winston Churchill sa på sin tid att ska jag tala i tre timmar så förbereder jag mig i tre minuter. Och tvärt om. Lika dant är det med skrivandet. Konsten är att skriva kort – men ändå få med allt, eller nästan allt. Därför slutar jag nu.
Hans Mannefred folkbildare, troende och boende i Smålands Jerusalem
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook