Eksjö Nyheter Vetlanda

Sol-vårare döms för att ha lurat äldre

Snart är det troligtvis dags för fängelse igen för sol-och-våraren Vincent Carlsson. Han har tidigare dömts av Eksjö tingsrätt till fem års fängelse och han har lurat äldre kvinnor i Vetlanda kommun på pengar. Han greps senaste gången i december i Malmö och domen mot honom kommer imorgon, berättar Aftonbladet.

[adrotate banner=”6″]

Vincent Carlsson har hunnit bli 64 år gammal och har sysslat med bedrägerier sedan 1966. Redan 1992 dömde Eksjö tingsrätt honom till fem års fängelse bedrägerier och stölder (grova sådana) samt sexbrott. De senaste 20 åren har han lyckats med konststycket att bli dömd till över 22 års fängelse.

2001 dömdes han av en hovrätt i Norrland till åtta års fängelse för en bedragarturné i Sverige och Norge som bland annat tog honom till Vetlanda och Huskvarna där han ofta i en roll som banktjänsteman lurade till sig pengar av företrädesvis äldre kvinnor.
”Jag behöver vård, sätt in mig på Säter. De vet vilken behandling jag behöver”, sa Vincent Carlsson till Aftonbladet den gången för elva år sedan efter att han bland annat lurat av en kvinna hennes pensionspengar.

2007 greps han efter att ha rymt från Skogomeanstalten och varit ute på en två månader lång stöldturné.

Senaste turnén runt i södra Sverige har pågått i ett halvår och han har lurat till sig hundratusentals kronor.

[adrotate banner=”7″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook