Nässjö

Somalier bojkottar skolan efter trakasserier

Att somalier i Forserum känner sig utsatta för trakasserier är inget nytt. Redan 2010 rapporterades om förföljelser. Senaste tiden har det fortsatt med bland annat stenkastning. Somaliska föreningen bojkottar nu därför skolstarten i Forserum.

Enligt Svt bodde ifjol 160 somalier i Forserum, cirka 8 procent av befolkningen. En majoritet av dem ska dock ha flyttat på grund av förföljelserna och nu är bara 60 kvar.
Enligt Svt och SR pekas ett ungdomsgäng på mellan en handfull och tio personer ut som skyldiga.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

7 Comments

 1. Ja så blir det, det går inte att räkna med annat när folk inte vill ha dom i sina kommuner.
  Om politiker lärde sig att lyssna på invånare så blir det inte såhär.

  Jag tror vi får se mycket av den här saken framöver att folk tar lagen i egna händer.

 2. Efter att ha bott i Forserum i 20 år är det för mig en gåta hur kommunen kan placera ett så stort antal flyktingar i lilla Forserum i tron att det ska fungera. Det är nu lätt att lägga skulden på ett ungdomsgäng – motsättningarna är ofantligt större än så. Så går det när beslutsfattare lever långt bort från verkligheten i skyddat ”Jönköpingsbo” eller annorstäders. Har kommunen
  tagit på sig ett invandraransvar är det ju också rimligt att man först undersöker förutsättningarna för ett bra och tryggt sådant! Här har Nässjö kommun definitivt misslyckats.

 3. Instämmer helt. Färre antal i små samhällen och se till att de lär sig hur samhället fungerar och att det blir enklare om de anpassar sig, det är inte vi som ska anpassa oss. Fadderfamiljer kanske kunde vara ett tips?

 4. Somalier är den allra mest svårintegrerade invadrargruppen. Förknippas ständigt med droger, brott, bidragsfusk (enligt GT). Det behövs ingen större fantasi att misstänka att orsaken med missnöjet med somalierna i Forserum grundas på ett missnöje med deras beteende i samhället.
  Men eventuella oacceptabla beteende lär vi aldrig få läsa om i de etablerade medierna, då deras utgångspunkt är att det är svenskarna som är svårintegrerade med invandrargrupperna.

 5. Om man blir hotad och förföljd i sitt hemland så åker man till Sverige. Om man istället blir detsamma i Sverige, vart åker man då?

 6. Somalier förknippas.med droger och alla sorters brott, men värst är väl ändå svensken som förknippas med rasism?

Kommentarer avstängda