Nässjö Nyheter

Somalierna flyttar inte på grund av trakasserierna enbart

”Somalierna flyttar inte från Forserum enbart på grund av förföljelserna”, säger Helen Tarenius, rektor på onsdagens presskonferens i Forserum tillsammans med representanter för polisen och kommunen.

Enligt Helen Tarenius kom många somalier till Forserum för några år sedan när det var dålig tillgång på lägenheter i Jönköping.
Sedan dess har många flyttat vidare till andra städer av diverse olika anledningar.
Att de allra senaste brottsliga händelserna skulle ha lett till utflytt av somalier menar Helen Tarenius inte är möjligt eftersom de hänt så pass nära i tiden.

Nässjö kommun är måna om de somaliska invånarna.
”Det är vår uppgift att de ska känna sig trygga. Vi behöver flyktingar för vår tillväxt”, säger vice kommunalråd Anders Karlsson (c) på presskonferensen i Centrumkyrkan i Forserum.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

9 Comments

 1. Man verkligen måste vara centerpartist för att tro att analfabeter kan ”bidra till tillväxt”. What about arbetslösa ungdomar som både har utbildning och kan svenska?

 2. ”Vi behöver flyktingar för vår tillväxt”.
  Hur i Herrans namn tänker Anders Karlsson?

  1. Jo för han tänker på de feta bidrag han tror sig få från Staten dvs skattebetalarna.

   1. ”..han tänker på de feta bidrag..”
    De bidrag han får under TVÅ år..sen är det upp till kommunen att betala så att analfabeterna kan bidra till tillväxten..
    Läste om nyligen om en politiker som ansåg att det går att få en analfabet anställningsbar på två år!
    Utmärkt, vilket jobba passar för en sådan, skulle vilja höra av en politiker vilket jobb som är lämpligt.?
    Yttrandet är en skymf mot alla de som dagligen plitar med sina egna goda CV och seriöst söker jobb – med mängder av sökande..
    Var hamnar en fd analfabet i denna kö?
    I Katrineholm har man efter några år fått hela 4% av somalierna i arbete!

  2. Dom kanske ska öppna ett socialkontor till, eller flera poliser på gatorna! Flera tolkar, bygga fler fängelser, flera SFI lärare,

 3. Istället för att komma med floskler om att man i en liten kommun ”behöver flyktingar för vår tillväxt” så bör man belägga det med nåt slags fakta om man vill åtminstone verka trovärdiga. Vill man ”bekämpa rasismen” så visa på någonstans där denna flyktingtilväxt gett även annan sorts tillväxt som är till gagn för kommunen. Det är först när ord har substans som de är värda att ta på allvar.

 4. Intressant det hon skriver och det är ju inte alls okänt att flyktingarna sticker från hålorna till större städer så fort de kan.

  Men nu skrivs det alltså till justitieministern om krav på *kriskommission* och FN om rasismen som pågår. Herregud. Hur många har blivit misshandlade helt eller halvt till döds? Våldtagna? Hotade med vapen? Kommer man verkligen från ett krigshärjat och våldsamt land eller har man helt enkelt lärt sig fort hur en slipsten ska dras i PK-Sverige?

Kommentarer avstängda