Ekonomi Nyheter

SOMMAREXTRA: NU KOMMER ÖLBÅTEN – Bjuder på gratis öl hela sommaren

Ölbåten är ute på vattnet i sommar, bjuder på kall bärs. Men du måste våga dig iväg långt för att få ölen och du kommer inte att bli full.

Bryggerijätten Carlsberg har sjösatt Ölbåten som kommer att åka runt i Stockholms skärgård i sommar och bjuda på kall alkoholfri bira.

För åtta år sedan fick Sverige en strängare sjöfyllerilag med maxgränsen 0,2 promille för att framföra en båt. Lagen gäller för alla typer av båtar, undantaget är båtar under tio meter som går långsammare än 15 knop.

Konsumtionen av alkoholfri öl har gått upp från drygt en miljon liter till närmare tio miljoner liter per år under de senaste åtta åren. Enbart under förra sommaren ökade försäljningen av alkoholfri öl i dagligvaruhandeln med 30 procent jämfört med samma period 2016

– Sommaren är högsäsong för ölförsäljningen och under senare år har allt fler upptäckt alkoholfri öl. Tidigare sågs alkoholfria alternativ mest som ett nödvändigt ont. Vi har alltid sagt att smaken är viktigare än procenten. Det är därför som vi har sjösatt ölbåten som vi hoppas ska kunna sprida glädje till båtfolket i sommar, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg, i ett pressmeddelande.

Ölbåten kastar loss nästa vecka och ska åka runt i Stockholms skärgård under högsommaren.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook