Nässjö Toppnyheter

Sorg i Nässjö – en av de största har avlidit

Nässjöföretagaren Gunnar Randholm har avlidit. Han anses vara en av de som lyckades stoppa införande av kommunism i Sverige.

Randholm var ägare och VD för Nässjöbolaget Eldon (som sedan flera år inte längre finns i Nässjö) som växte till en storkoncern under hans ledning mellan 1945 och 1999. Han efterträdde sin far som ledare för bolaget.

Gunnar Randholm föddes i Nässjö 1922 och tog sin ingenjörsexamen i Västerås 1944. Han var gift tre gånger och fick fyra barn.
Nationellt sett anses han vara en av de personer som hindrade kommunismens införande i Sverige när han som ordförande i Jönköpings läns handelskammare tog initiativ till den stora 4-oktoberdemonstrationen 1983 mot införandet av löntagarfonderna (ett sätt att föra över bolagsvinster och i slutändan också kontrollen över företagen till arbetarrörelsen).

Demonstrationen samlade ca 100 000 personer från hela landet till Stockholm för protest mot den socialdemokratiska regeringens planer.

Gunnar Randholm var också aktiv inom bandyn och fick utmärkelserna Svenska Bandyförbundets förtjänsttecken och Smålands bandyförbunds förtjänsttecken.

Gunnar Randholm blev 94 år gammal.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook