Nyheter

SPÅRADE UR: SD-politiker i slagsmål på möte

Företrädare för det nationalistiska partiet Sverigedemokraterna, vars ursprung är den nazistiska rörelsen, har anmält varandra för misshandel och olaga hot i samband med ett politiskt möte.

Nazismen som fullkomligt ovetenskapligt hävdar skillnader mellan olika folkgrupper ligger bakom dels mord och folkmord på tiotals miljoner människor under 1930- och 1940-talet och dels ett stort antal våldsdåd, flera med dödlig utgång, i Sverige de senaste årtiondena. Nazismen är också grunden för Sverigedemokraterna bildande för drygt 25 år sedan.

Sverigedemokraterna förespråkar i sitt partiprogram en omvälvning av svenska samhället i enlighet med nationalismen som genom historien bringat lidande och död för miljontals människor världen över. Ledande Sverigedemokrater har utlovat allvarliga repressalier mot flera grupper i samhället om partiet kommer till makten.

Under måndagen hamnade två kvinnliga sverigedemokrater i Falköpings kommun i slagsmål med varandra när partiet hade ett budgetmöte och följden blev polisanmälningar om misshandel och olaga hot, rapporterar Falköpings tidning som också berättar att en av de inblandade i bråket var en riksdagsledamot från kommunen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook