Nyheter Sävsjö

Sparförslag i Sävsjö: lägg ner Ljungaskolan

För att spara pengar är barn- och utbildningsnämndens förslag att lägga ner Ljungaskolan i Sävsjö.

Ljungaskolan i västra Sävsjö där barnen går till och med klass 3 är en av de minsta i kommunen och enligt nämndens förslag skulle 1,3 miljoner sparas på en nedläggning. På andra sätt ska ytterligare cirka 1 miljon kronor sparas.
Enligt uppgifter till Smålandstidningen är en majoritet inom centerpartiet emot en nedläggning, också inom kristdemokraterna går åsikterna isär.
Efter Skolinspektionens granskning i höstas fick skolan anmärkningar och måste bli bättre på sitt utvecklingsarbete att förebygga kränkningar. Skolinspektion lade i sin bedömning vikt vid skolans litenhet.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Ännu ett exempel på att skolan återigen borde bli ett statligt ansvar. Om man anser att skolan är av nationellt intresse så kan man inte låta skolans förutsättningar utgå ifrån kommunernas fluktuerande ekonomiska förhållanden. Här ser man ett kommunalt agerande som inte sällan förekommer runt om i landet – skolan blir någon form av budgetregulator för att balansera kommunens ekonomi. Skolan är en långsiktig verksamhet och ska inte planeras utifrån ettårsperspektiv utan vilken idé man har med skolan utifrån ett samhälls- och individperspektiv, och då ska inte kortsiktiga ekonomiska perspektiv vara utgångspunkten.

  2. Vilket egenvärde har Ljungaskolan i sig själv? Att en skola har funnits under en viss tid är rimligtvis inte ett hållbart argument för att den ska finnas även i framtiden. Kvalitet måste komma i första hand – inte nostalgiskt romantiserande.

  3. Det är ju skandal!Till våra barn i skolan finns inga resuser.Hela tiden dessa budgetnedskärningar i kommunen på skolan och dess lokaler.Men vill nu kommunen utnyttja dessa lokaler till asylboende av något slag så finns det obegränsat med resuser från staten,farför kan det inte gälla skolan ochså?

  4. När jag gick i skolan pratades det om att lägga ner skolan. Med då fick den vara kvar. Men vad sysslar politikerna med egentligen? Kanske är bättre att polikerna sänker sina arvoden med några tusenlappar istället..

Kommentarer avstängda