Speedwaystjärnan avslöjar: jag kör sämre för att få ner snittet | Höglandsnytt
Speedway

Speedwaystjärnan avslöjar: jag kör sämre för att få ner snittet


Snittreglerna inom svensk speedway har länge varit omdebatterade. Nu går en speedwaystjärna i elitserien ut och berättar hur det går till.

Daniel Davidsson körde bra i sitt Piraterna som dock åkte ur och kör i allsvenska nästa säsong. Davidsson höjde sitt snitt från 0,708 till 1,411 under säsongen men det har sina förklaringar.

– Det här var första året då jag helt sket i snittet och bara körde på för fullt säsongen ut. Det har hänt flera år tidigare att jag med sex omgångar kvar har kollat och tänkt ”shit, mitt snitt är för högt” och då medvetet kört sämre på slutet. Jag är tyvärr inte ensam om det, säger Daniel Davidsson till Västervikstidningen.

Med ett lägre snitt är det nämligen lättar att få kontrakt till kommande säsong. Med sitt höga snitt konstaterar nu Davidsson att det är ”tvärdött” att få elitseriekontrakt till nästa säsong.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook