Spel mot ett mål Vetlanda BK klarade inte av Sandviken

Vetlanda BK mäktade inte med tunga Sandviken ikväll onsdag på hemmais. Visserligen var man i ledning med 4-2 i slutet av första halvlek men föll till slut med klara 6-9 (4-4).

[adrotate banner=”27″]

Det var istället klasskillnad mellan lagen och framförallt klarade inte VBK av Sandvikens höga forechecking.
De svartklädda stod med tre spelare precis utanför VBK:s straffområde där Johan Löfstedt eller Pontus Blomberg hämtar bollen 19 av 20 gånger. Direkt stressades VBK till bolltapp. Ofta genom ett för svårt pass på egen planhalva.
VBK hade 4-2 med fem minuter kvar att spela av första halvlek men två straffar senare, båda slagna av Erik Pettersson, stod det 4-4.

Under andra halvleks första 20 minuter var det i princip spel mot ett mål, VBK:s.
Saik gjorde också tre raka mål innan VBK tog en timeout som förändrade matchbilden något.
Direkt efter timeouten gjorde också Andreas Lysell 5-7 men närmare än så kom aldrig VBK.

Nämnde Lysell bokfördes bara för det målet men frågan är om det inte var han som också gjorde VBK:s andra mål? Detta tilldelades Christian Mickelsson som därmed bokfördes för två mål liksom Joakim Andersson. VBK:s sjätte mål gjorde Johan Löfstedt.
Patrik Nilsson gjorde fyra mål för SAIK och Erik Pettersson satte tre straffar.