IFK Värnamo gjorde det osannolika – vann mot topplaget – slipper direkt nedflyttning

Tack vare 10 magiska minuter lyckades IFK Värnamo rädda sig från direkt nedflyttning från Superettan.

För några omgångar sedan verkade allt klart. IFK Värnamo skulle åka ur Superettan. Men spelarna ville något annat.

Idag lördag mötte man hårdast tänkbara motstånd, serietvåorna Brommapojkarna borta. Samtidigt tog Trelleborg emot bottenkollegan Degerfors. Seger var ett måste för Värnamo samtidigt som Trelleborg som bäst bara fick spela oavgjort.
Därför var det ridå direkt när Brommapojkarna sköt in 1-0 redan efter 20 minuter.
Men så hände något.
Med knappt 40 minuter spelade kom kvitteringen. Brommapojkarna svarade efter ett par minuter med 2-1, Värnamo genom store matchhjälten Elmin Kurbegovic slog tillbaka lika snabbt.
I början av andra halvlek kunde Kurbegovic drämma in 2-3 till IFK Värnamo.
Därefter hade Brommapojkarna ett skott i ribban och Värnamos målvakt varnades men i 75e minuten kunde man göra 2-4 och  saken var klar samtidigt som Trelleborg förlorade med 0-2.
IFK Värnamo har därmed genom en bragdinsats räddat sig vidare till kval.

Av: Redaktionen, [email protected]