Ishockey är förhärligande av våldet

Gävle kommuns fokusering och satsning på Brynäs ishockeylag innebär att kulturella satsningar uteblir men också att ungdomsidrotten utarmas. Ishockey är ett lysande exempel på sportens och idrottens moraliska förfall. Många spelare är inte ett dugg bättre än ligisterna utanför plan.

I vilka andra sporter ser man regelmässigt att spelare på ett medvetet sätt bakifrån, tacklar motspelare på ett sätt så att de ofta får men för livet. Dessa destruktiva handlingar visar på en feghet och osportslighet som inte minst ”sportjournalisterna” vägrar att se och brännmärka. När man hör de som refererar matcherna uppammar dessa ju våldet i stället för att brännmärka förövarna.

När får vi statistik på hur många ishockeyspelare när de lämnat det aktiva idrottslivet får dras med hjärn- och skelettskador livet ut?
Inom boxning har läkare mer och mer visat på de ofrånkomliga skador boxare drabbas av. När får vi liknande undersökningar av ishockeyspelare.
Sedan är det oförsvarbart att i ett land som kallar sig en rättstat, spelare får begå grova våldshandligar på rinken med andra mindre allvarliga våldsbrott utanför förs till åtal.

Olle Ljungbeck


Publicerat

i

,

av

Etiketter: