Vetlanda BK ett topplag – överlägsna mot Bollnäs

“Hadderian haddera – vad Vetlanda BK är bra”. I kväll besegrade man Snoddas-laget Bollnäs GIF med 6-4 och seglar upp på tredje plats i Elitserien. Nu ger inte siffror någon riktigt rättvis bild av matchen.
Vetlanda BK var betydligt bättre än hälsingelaget matchen igenom och de 3-2 man var i ledning med efter halva matchen kunde lika gärna ha varit 5-1.
Och de gulsvarta var i princip lika överlägset i andra halvlek mot ett Bollnäs som försvarsmässigt ställde upp sig på egen planhalva. Bollnäs mål tillkom efter två hörnor, en lyra och en straff.
Och på tal om straff så fick VBK sin första i seriespelet för säsongen som Andreas Lysell gjorde 4-3 på. Lysell gjorde också 3-1-målet i första halvlek
En ledning som VBK tappade till 3-3 tio minuter in i andra halvlek.
Bollnäs kvitterade också till 4-4 med kvarten kvar att spela innan lagkaptenen Jesper Jonsson kunde punktera matchen med två mål och fastställa 5-4 och 6-4.

Jesper var mycket duktig, men överglänstes den här kvällen av ryssen Anatoly Suzdalev. Hade förbundskapten Franco Bergman, som sades bevittna matchen, varit rysk förbundskapten hade säkert Suzdalev blivit aktuell för det ryska landslaget. Hans genombrott, med de snabba dragningarna på de små ytorna är en fröjd att se.
Övriga VBK-mål gjordes av Pontus Blomberg samt Björn Einarsson.

Från övriga matcher noteras att Västerås-Villa spelade 4-4 och att Sandviken överraskande förlorade hemma mot Broberg med 4-7. VBK ligger nu på 3e plats i Elitserien och har en poäng mer än SAIK och dessutom en match mindre spelad.
Nästa match för VBK är på tisdag kväll i Vänersborg. En match som också sänds i TV4 sport. Där visar alltså VBK upp sig som ett topplag efter sju spelade omgångar. Vem hade trott på det innan säsongen?

1442 åskådare såg matchen vilket får ses som en liten missräkning.
Och matchen hade utan tvivel varit värt betydligt fler åskådare.

Av: Leif Hedberg, [email protected]