Vetlanda BK vände och vann

Vetlanda BK gjorde som Svenska Spel. Man gav Ljusdal ett målmässigt handikapp på 0-3, men det hjälpte inte för hälsingelaget. VBK kom i kapp, och förbi, och vann med 5-3 (1-3).

En mycket viktig seger för VBK.
En hemmamatch mot nykomlingen Ljusdal får man bara inte förlora.
Därför var det många som anade oro i 30:e minuten då Kalle Mårtensson gjorde 0-3 för sitt Ljusdal.
VBK tog därefter timeout och den blev synnerligen effektiv.
Bara två minuter senare hade Jesper Jonsson gjort 1-3 och Björn Einarsson 2-3 vilket stod sig halvleken ut.
VBK hade haft chanser tidigare också men stolpen och en fantastisk målvakt i Jonas Svensson stod då i vägen.

I andra halvlek var VBK det klart bättre laget och gjorde tidigt 3-3, målskytt Anatoly Suzdalev.
VBK fortsatte att trumma på och Pontus Blomberg gav VBK ledningen med 4-3 efter ett pass snett-inåt-bakåt från Jesper Jonsson.
Den senare avgjorde matchen i slutminuten då han framspelad av Joakim Andersson gjorde förlösande 5-3.
Knappt 1000 åskådare såg VBK ta säsongens andra seger.
Nu närmast väntar en ny viktig match på man på onsdag möter Sirius borta.

Av: Leif Hedberg, [email protected]