Sprängdåd med fyrverkerier i Vetlanda och Nässjö – rena turen att ingen skadades | Höglandsnytt
Höglandet Nässjö Nyheter Vetlanda

Sprängdåd med fyrverkerier i Vetlanda och Nässjö – rena turen att ingen skadades

Flera fall av raketdåd på nyårsafton rapporteras, när några Vetlandabor åt nyårsmiddag passade någon på att kasta in fyrverkerier i bostaden.

Brottet skedde redan vid 17:30-tiden på nyårsafton när någon kastade in en raket genom ett brevinkast i en lägenhet i Vetlanda. Raketen detonerade inne i bostaden när några Vetlandabor åt nyårsmiddag.
Inga personer skadades men lägenheten fick skador.

Strax efter midnatt ska ett antal personer i 20-årsåldern ha riktat nyårsraketer mot folk på Stortorget i Vetlanda. Inte heller därifrån rapporteras om skador, enligt polisen.

I Nässjö kunde det gått illa i Ingsbergsparken strax efter midnatt när en man i 20-årsåldern ska ha hållit en raket som sprängdes.
”Folk slängde sig  åt sidorna och ingen blev skadad. Rena turen”, berättar Jan Lagerqvist, polisens presstalesman.
Mannen togs av polis och misstänks för framkallande av fara för annan och störande av allmän ordning.

I Tranås på nyårsaftonskvällen ska en raket av misstag ha tänt eld på en soppåse på en balkong. Rök spred sig men annars inga större skador, enligt räddningstjänsten.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Var i Nässjö under nyårsnatten, såg hur en förälder tillät sin unge på 5 år tända en raket trots att föregående raket hade smällt av på marken, samma sak hände även med den här raketen och det var på väg att sluta riktigt illa. Tycker man borde införa raketförbud för privat bruk och tycker istället kommunen ska va de som håller i det då vissa individer helt verkar sakna förnuft.

Kommentarer avstängda