Nyheter Vetlanda

Spricka i Vetlandamoderaterna – röstade med oppositionen

Efter en lång och hård debatt om de extra satsningarna på skolan röstade kommunfullmäktige för majoritetens förslag men en spricka i moderaterna uppdagades.

Oppositionens förslag, som vid förra fullmäktige felaktigt bedömdes som olagligt, var den här gången uppe till beslut igen. Majoriteten ville ge 2,5 miljoner till skola och vård och omsorg. Oppositionen totalt 5 miljoner kronor.
Debatten varade i över 1,5 timme avslutades med omröstning och votering där visserligen majoriteten vann med siffrorna 25-20 men där hela oppositionen reserverade sig mot beslutet och moderaten Kjell Sandahl röstade med oppositionen.

Debatten var hård och oppositionen menade att kommunledningen bröt löfte från tidigare i somras om att ingen skulle behöva sägas upp i skolan.
Både kommunalråden Klas Håkanson (m) och Tommy Bohman (s) menade att oppositionens sätt att ta pengar från finansintäkter är att använda pengar som inte är säkert att de finns i slutet av året.
”Jag har sysslat med kommunal budgetering i 20 år, jag vet vad jag sysslar med”, framhäver oppositionsråd Jan Johansson (vf).

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Oppositionen förslag vid förra fullmäktige bedömdes inte bara som olagligt utan det var olagligt enligt juristerna på Sveriges Kommuner och Landsting .Det hanterades alltså helt rätt enligt kommunallagen.Nu när ärendet var berett i Kommunstyrelsen var det helt i sin ordning att det var uppe för beslut.

Kommentarer avstängda