Städare och vaktmästare räddade Sävsjö kommuns budget | Höglandsnytt
Ekonomi Sävsjö

Städare och vaktmästare räddade Sävsjö kommuns budget

Lägre kostnader för fastighetsunderhåll gör att barn- och utbildningsbudgeten i Sävsjö kommun går med plus trots andra stora underskott.

Omorganisationen av kommunens matverksamhet gick inte så smidigt som det var tänkt, åtminstone inte ekonomiskt. Det har inte gått att skära i livsmedelskostnaderna utan att maten blir sämre och bygget av ny förskolan på Kristinaskolan har försenats. Det h ar lett till ett underskott på en knapp miljon för barn- och utbildningsnämnden.
Men samtidigt var förra vintern mild och fastighetskostnaderna har gått med plus på en miljon i år samtidigt som kostnader för städning och vaktmästare ger ett överskott på 100 000 kronor jämfört med budgeten.
Totalt sett ett litet plus för barn- och utbildning i årsredovisningen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Märkligt att det alltid är kommunals medlemmar som skall stå för besparingarna i Sävsjö kommun. Nu är det verkligen dags för politikerna att ta tag i problemet med alla tjänstemän och chefer som dräller omkring i kommunhuset till ingen nytta för kommuninvånarna.

  2. Nu är det inte kommunals medlemmar som står för besparingarna i det avseendet utan främst barn och elever som inte får städat utifrån den mängd som beställts.

  3. Skolorna får städat efter det som beställts
    men de beställer mindre städning i avsikt att spara pengar

Kommentarer avstängda