Nyheter Vetlanda

Stängde av brandlarm på Stadshotellet i Vetlanda – misstänks för brott

När brandlarmet gick på Stadshotellet i Vetlanda på påskaftonsnatten stängde någon av detta två gånger. Polisen utreder brottet som framkallade av fara.

Vid 01-tiden natten till påskdagen gick brandlarmet på Stadshotellet i Vetlanda som vid den tiden var fullt av festande påskfirare från Vetlanda och andra platser.
Innan lokalerna kunde utrymmas och innan räddningstjänsten kom till platsen och kunde ordna upp läget ska någon ha stängt av brandlarmet vid två tillfällen, enligt polisuppgifter.
Vem som stängt av brandlarmet är oklart. Klart är dock att det räknas som ett brott som kunde fått allvarliga konsekvenser om en större brand utbrutit, den här gången ska det dock bara handlat om rök. Polisen som uppges ha haft problem med att utrymma lokalerna rubricerar därför fallet som framkallande av fara för annan.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Var där, larmet stängdes av efter det konstaterats att det var falsk larm pga en rök deckare som löst ut av rök maskinen. poliserna var ju allmänt till besvär och gjorde inget direkt för att hjälpa vakter, personal mm.

  2. Polisens fel som vanligt va?
    Räddningstjänsten ska undersöka varför larmet har utlöst, inte gemene man.
    När elden tar sig går det fort.

  3. Visst har man väl ca en minut på sig att undersöka varför det utlöst? Därefter kan man stänga av när man vet att orsaken var annat än brand, Så är det på mitt jobb som är ett boende för pensionärer i alla fall. Kan ju hända att det ser annorlunda ut i hotellverksamhet,

Kommentarer avstängda