Stefan Gustafsson (kd): en kvinna ska efterträda mig som kommunalråd i Sävsjö | Höglandsnytt
Nyheter Sävsjö

Stefan Gustafsson (kd): en kvinna ska efterträda mig som kommunalråd i Sävsjö

Nästa kommunalråd i Sävsjö kommun ”måste vara en kvinna”, anser dagens kommunalråd Stefan Gustafsson (kd). ”Det fattas inte kandidater”, säger han.

Stefan Gustafsson har suttit i 12 år på posten som kommunalråd i Sävsjö kommun.
”Någon gång så tar det slut”, säger han till Höglandsnytt men han har ännu inte bestämt sig för om han ställer upp i nästa val.
Klart är dock att han anser att det måste bli en kvinna på posten. Detta med anledning av förra veckans kartläggning att det inte finns några kvinnliga kommunalråd i länet eller på Höglandet (vice kommunalråd finns dock i Vetlanda).
”Vi har många dugliga kvinnor i Sävsjö kommun”, säger Stefan Gustafsson och nämner socialnämndens ordförande Lilian Sjöberg Wärn (m), barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna-Karin Yngvesson (kd) och Sävebos ordförande Therese Petersson (kd) som tänkbara kommunalråd i framtiden.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Stefan Gustafsson,
  Du borde avgått för länge sedan, till på köpet surströmming hade blivit för gammal på 12 år.
  Vi vill ha nya kvastar som sopar på Sävsjö kommun
  Irriterad Sävsjöbo

 2. Den modige mannen Stefan Gustafsson (kd) i Sävsjö – har en vision – en kvinna ska efterträda honom som kommunalråd.
  För Vetlandas del tänker jag som KD-mannen, jag vill ha bara ett kommunalråd och hon ska vara kvinna.
  Moderater i Vetlanda har anledning lansera ordföranden i vård och omsorgsnämnden Carina Bardh. Med sitt låga arvode (20 % av heltid) som ordförande hinner hon vara ute i verksamheter och har civilkurage för att med tyngd hävda sitt politiska ansvarsområde.

  2,9 heltidsarvoden till presidiet i kommunstyreslen, ger inte den förväntade effekt som det vi får ut av Carina Bardhs omvittnade engagemang.
  Tommy Bohman (S), Klas Håkansson (M), Gunilla Hjelm (C) och Jan Johansson (VF) anser ni att ni gör skäl för nära tre fulla årsarvoden som kommunalråd? Tveksamt!
  Ni ligger lågt i debatten, syns sällan ute i verksamheter och maktblocket går inte politiskt särskilt bra ihop. Oppositionen behöver stärka sina positioner så att väljarna få grepp om hur man kan finna bättre läge och valmöjligheter inför valet 2014.
  Jag vill se Carina Bardh (M) som Vetlandas nästa kvinnliga kommunalråd.
  Jag är man men inte feminist.

 3. Bekräftar bara bilden av politiker som pajasar, som inte sätter medborgarnas bästa i första hand.
  Självklart ska det vara den mest kompetenta personen som ska tillsättas, helt oberoende om det är en man eller kvinna.

 4. Nu är det så att ju mindre kommun, ju sämre underlag, ju större pajasar, Stefan Gustafsson en man som talar mycket och lovar runt men tunt. Undrar egentligen vad karen har uträttat under sina 12 år mer än elände för kommunen. Men vad kan man begära av en man som under sitt vuxna liv varken varit ekonom, företagare, eller något annat som vet hur slipstenen skall dras utan FRITIDSPEDAGOG för utvecklingsstörda åldringar.

 5. Varför lägger såna där undersökningar alltid kraft på vem som är högsta chef… finns massor av kvinnor på beslutsfattande positioner… löjliga undersökningar det där men bra initiativ av Stefan Gustafsson. Efter 12 år gäller det att börja leta efterträdare.

Kommentarer avstängda