Ekonomi Vetlanda

Stenhård kritik mot Vetlanda kommun – konkurrerar med privata företag

Vetlanda kommun får nu hård kritik för att de numer kommunalt drivna gymmen vid simhallarna konkurrerar med privat verksamhet, något som kommunledningen erkänner.

Kommunen har fått bl a intresseorganisationen Almega Friskvårdsföretagen på sig efter att kommunen nu tagit över gymmen och dessutom tänker lägga miljonbelopp på att rusta upp dem och köpa in nya maskiner m m.

”Bästa vore väl om kommunen fokuserade på kärnverksamhet och lämnade företagandet åt företagen”, säger Gustav Wiel, näringspolitiskt ansvarig på Almega, på twitter och menar att över hälften av intäkterna vid simhallarna kommer från gymmen.

”Ridå. Kommunsektorn står inför en rad utmaningar. Att ha stans bästa gym är inte en av dem”, säger Oliver Rosengren, gruppledare för moderaterna i Växjö, på twitter.

”Förutsätter att Moderaterna i Vetlanda sätter ner foten om detta”, säger Jonas Ericson, distriktsordförande för moderata ungdomsförbundet och ledamot av socialnämnden i Gislaveds kommun, på twitter.

Kommunledningen erkänner samtidigt helt öppet att kommunen tänker konkurrera med privata företag.
”Det öppnas nya gymlokaler i stan så vi måste kunna konkurrera med de nya gymmen”, säger Marie Brihall (vf), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till Vetlandaposten.

Kommunal verksamhet får enligt lagen inte konkurrera med privat verksamhet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook