Ekonomi Nässjö Toppnyheter

STICKER: VDn lämnar Nässjös miljardföretag

Carl-Johan Dalin har utsetts till ny VD och koncernchef för Gnosjöbaserade elinstallationstillverkaren GARO AB att efterträda Stefan Jonsson som efter många år i bolaget går i pension under hösten 2017.

Carl-Johan Dalin tillträder tjänsten under hösten 2017. Han kommer närmast från Nässjöbaserade Draka Kabel Sverige AB (omsättning drygt 1,2 miljarder kr) där han varit VD sedan mars 2014.

Carl-Johan Dalin är civilingenjör och har under sina 14 år i Draka Kabel Sverige innehaft ett flertal positioner, bland annat som teknikchef.

Stefan Jonsson har varit VD och koncernchef i bolaget i mer än 20 år och har i år fyllt 64 år. Stefan har meddelat styrelsen att han vill gå i pension under 2017. Stefan Jonsson kommer att stödja Carl-Johan Dalin under en övergångstid och står till valberedningens förfogande som styrelseledamot i GARO.

” Att Stefan Jonsson varit väldigt betydelsefull för GAROs utveckling råder det inget tvivel om. Vi har full förståelse för att Stefan vill lämna över stafettpinnen när han snart går i pension. Samtidigt är jag glad över att GARO hittat en synnerligen kompetent VD i Carl-Johan Dalin. Hans erfarenhet från branschen, marknadsorientering och ledarskap kommer väl till pass i bolaget. Vi önskar honom lycka till i sin nya position”, säger Anders Pålsson, styrelseordförande för GARO, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook