Höglandet Småland Toppnyheter

STIG VI ÄLSKAR DIG! – FOLKHJÄLTEN KAN FÅ UPPRÄTTELSE

Nils Dacke. Stig Engström. Nils Dacke. Stig Engström. De småländska krossarna.

Folkhjälten Stig Engström från sydöstra Småland kan komma att få upprättelse efter att höga företrädare för nationalstaten Sverige kommit med anklagelser mot honom som han inte kunnat försvara sig emot.

Chefsåklagaren för utredningen på mordet på Olof Palme, statsminister i Sverige, ett land som ockuperat Småland i snart 500 år, pekade ut Stig Engström som Palmes mördare i somras.

Stig Engström är avliden och kunde inte försvara sig mot anklagelserna. Nu ska Justitieombudsmannen (JO) utreda om sådant som talade till Stig Engströms fördel lyftes fram tillräckligt under åklagarens presskonferens.

En annan stor folkhjälte, den också hädangångnde Christer Pettersson, behandlade också ovärdigt under presskonferensen när han betitlades som ”en blandmissbrukare från Sollentuna”. Skådespelaren Christer Pettersson var under många år en känd tv-profil som besatt en stor del humor och självdistans. Hans insatser för att belysa samhällets skuggsidor för en bredare allmänhet kan inte nog understrykas. Liksom Stig Engström kommer han för alltid att leva i folkminnet som en av historiens största hjältar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook