Höglandet Jönköpings län

Stockarydspolitiker satte dit Annie Lööf (c)

Riksdagens konstitutionsutskottet (KU) har beslutat att pricka näringsministern och Värnamopolitikern Annie Lööf (c) för skandalen kring utlämnandet av allmänna handlingar till journalister och de falska uppgifter hon lämnat i tidigare KU-förhör.

Offentlighetsprincipen och rätten till allmänna handlingar är fundamental i den svenska grundlagen. Därför blev det också stor skandal ifjol när näringsdepartementet under centerledaren Annie Lööfs ledning dröjde med att lämna ut handlingar (bl a kvitton för representation) till Aftonbladet och under tiden lämnade dem till SR Ekot istället.
I ett tidigare KU-förhör har Annie Lööf erkänt att hon lämnade oriktiga uppgifter.
Idag tisdag kom beskedet att KU kritiserar och också prickar Annie Lööf.
”Det går inte utesluta att departementet agerade för att få ut sin version först och det skedde på ett sätt som missgynnade den journalist på Aftonbladet som hade begärt ut handlingen”, anser KU i sitt beslut.
”När man är inkallad till KU för utfrågning ska man säkerställa och dubbelkolla att det här verkligen stämmer. Det är mycket anmärkningsvärt om hon inte har gjort dubbelkollen. Riksdagen ska ta ställning till hur allvarligt de tycker att det är. Om de tycker att det är oerhört allvarligt kan Riksdagen väcka misstroendeförklaring mot näringsministern”, säger Stockarydspolitikern Helene Petersson (s) som är ledamot i KU, till SR Jönköping.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. En prickning är ju löjligt! Det skulle utdömas böter så att det blir kännbart, så skulle nog politikerna skärpa sig avsevärt!

Kommentarer avstängda