Nyheter Sävsjö

”Stockarydsterminalen ingen kommunal välgörenhet”

Sävsjös kommunledning vill lägga nio miljoner på Stockarydsterminalen. En förslag som mötte kritik när frågan skulle avgöras i kväll i fullmäktige. ”Redovisas dåligt varför vi ska bygga nya spår”, menade Stockarydspolitikern Stig Hagelvik (c).

Frågan avgjordes först efter begärd votering bland ledamöterna, 38 för 3 nej 4 avstod.
”Det är tyvärr mycket pengar”, ansåg Stig Hagelvik som menade att investeringen inte kommer att sluta förrän vid 30-40 miljoner kronor och han ifrågasatte varför skattepengar ska läggas på detta.
”Det redovisas dåligt varför vi måste bygga nya spår, lösa formuleringar. Jag undrar vad som föreligger kommunstyrelsen att satsa på ett nytt spår. Ni måste ha något mer konkret att gå på”, sa Stig Hagelvik.
”Genererar det skattepengar, arbetstillfällen?”, frågade Stig Hagelvik och yrkade på återremiss.

”Det är inte enkelt att i detalj redovisa affärsdiskussioner men det sker i landet en kolossal satsning på ett antal värmeverk för att kunna värma med biobränsle. Stockarydsterminalen har en enorm potential”, sa kommunalrådet och Stockarydspolitikern Stefan Gustafsson (kd).
”Stockarydsterminalen är ingen välgörenhetsverksamhet, vi upprättar avtal, de kostnader vi har ska vi ha tillbaka i arrende”, sa Stefan Gustafsson.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Vad bra att någon har och vågar ha en annan uppfattning. Det får alla att tänka efter en gång extra. Finns det inga invändningar har man säkert förbesett något. I detaktuella fallet är det helt säkert ett riktigt beslut. Infrastruktursatsningar medför nästan alltid utveckling för det område där de görs. År 2050 beräknas 90% av Sveriges befolkning bo i städer och kanske då främst i storstadsområden. Det kommer att medföra ett ännu större transportbehov ”utifrån” än idag. Järnvägen kommer troligtvis får en allt större betydelse. Om man tror på detta måste det vara riktigt att genomföra investeringen nu medan en av de viktigaste resursen för utbyggnaden – diesel fortfarande är billig.

    För Sävsjö kommun gäller att ta till vara de resurser och möjligheter man har. Stockarydsterminalen är säkert en sådan!

Kommentarer avstängda