Ekonomi Jönköpings län Nässjö Nyheter Sävsjö

Stockarydsterminalen fick inte vara med – ilskt kommunalråd protesterar

När Regionförbundets ledning idag torsdag tog beslut om att marknadsföra länets järnvägsterminaler fick inte Stockarydsterminalen vara med, trots att den är störst. ”Det gjorde mig ilsken minst sagt”, säger Stefan Gustafsson (kd), kommunalråd i Sävsjö kommun.

”jag protesterar mot beslutet”, säger Stefan Gustafsson.
Regionstyrelsens (samarbetsorgan för landstinget och kommunerna i länet) arbetsutskott hade möte under torsdagsförmiddagen.
Ett av ärendena var en gemensam marknadsföring för länets järnvägsterminaler på den stora järnvägsmässa Nordic Rail på Elmia nästa år i oktober..
Terminalerna i Vaggeryd, Nässjö och Jönköping har gått samman i ett gemensamt projekt och ville ha stöd från Regionförbundet.
För att göra marknadsföringen komplett har Sävsjö kommun legat på och velat ha med Stockarydsterminalen.
Så blev det inte. De andra tre terminalerna fick stöd och cirka 100 000 kronor i bidrag (i år) från Regionstyrelsen med ordförande Bengt Dahlqvist (m) i spetsen, tillika kommunalråd i Vaggeryds kommun. Nästa år ska de tre terminalerna få ytterligare 100 000 kronor.
”Stockarydsterminalen är den modernaste, mest effektiva och volymen som hanteras är mer än de andra tre tillsammans”, påpekar Stefan Gustafsson.
”Det ger fel signaler. Om regionen ska marknadsföra sina logistiska lägen då ska alla var med”, menar Stefan Gustafsson.
De tre terminalerna har tidigare i år stridit inbördes.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook