Höglandet Jönköpings län Nyheter

Stökig natt i länet – över 40 personer tagna av polisen

Kvinna drogad. Inbrott i skola. Misshandel och 40 personer omhändertagna för fylleri. Polisen betecknar påskaftonsnatten i länet som stökig, till stor del på grund av den stora motormässan på Elmia.

Tusentals människor ute på gatorna i feststämning. Då blir det också mer att göra för polisen.
Polisen i länet hade liksom tidigare år tillsatt en särskild kommendering för att ta hand om alla extra besökare i samband med motormässan, och det blev mycket att göra inte minst efter att tusentals samlats på A6s parkering.

40 personer har fått sova i polisens arrester för att nyktra till under natten, ett mycket stort antal jämfört med vanliga helger.

Polisen rapporterar om att flera personer gripits för stölder och våldsbrott.
En person måste föras med ambulans till Ryhovs sjukhus efter att ha blivit misshandlad på en krog i Jönköping. Där har polisen kunnat gripa en misstänkt som senare under natten också anhölls.
En man som kissade på gatan togs också av polis men blev då våldsam och hotade poliserna som försökte stoppa honom.

I Värnamo ska en kvinna ha blivit drogad på en krog, oklart hur och om kvinnan skadades men polisen rubricerar brottet som misshandel.
Två personer har gripits för inbrott i en skola i Nässjö. Troligtvis har ett vittne sett inbrottstjuvarna och ringt polisen som sedan kunde hitta tjuvarna i en bostad tillsammans med bland annat en bärbar dator som tillhörde skolan.

[Redaktion]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook