Eksjö Jönköpings län Nyheter Vetlanda

Stökig valborg – mycket fylla och bråk

Polisen rapporterar om ett stökigt valborgsmässofirande i Jönköpings län med mycket fylla och bråkiga personer. En kvinna ska ha blivit misshandlad av två män och en polis utsatt för våld.

Polisen har tagit om hand 24 personer i länet under natten för fylleri och bråk och de har fått övernatta i polisens arrestlokaler runt om i länet.
Det handlar också om flera fall av narkotikabrott.

  • Ett antal förare misstänks också för rattfylleri, till exempel en 28-årig man som stoppades i Skirö och blåste för alkoholpåverkan i kontrollen vid 01-tiden natten till idag 1a maj.
  • En halvtimme senare var det dags på Mcdonalds i Vetlanda. Ett bråk uppstod med flera gäster inblandade och personalen kände sig tvingade att utlösa överfallslarm för att kalla på polisen. När polispatrull kom till restaurangen var gästerna borta.
  • En man misstänks för våld mot polis efter ett stort bråk på en krog i Jönköping vid halvtretiden. Polisen satte in flera patruller och skulle ta fast mannen som då ska ha slagit polismannen. Den misstänkte var enligt polisen påverkad av narkotika när han skulle gripas.
  • I Huskvarna ska två män ha gett sig på en kvinna och slagit henne strax efter midnatt. Kvinnan skadades inte allvarligt.
  • Polisen ingrep också i samband med ett bråk på stadshotellet i Eksjö och två män fördes bort från valborgsfirandet.
  • Vid 20-tiden på Valborgsmässoafton togs en Vetlandabo på järnvägsstationen. En polispatrull upptäckte mannen och tyckte han verkade narkotikapåverkad. Han fördes till polisstation för att lämna prover och misstänks för narkotikabrott.
  • På ett ungdomsboende i Nässjö inleddes valborgskvällen med att ett antal intagna slog sönder inredning och hotade personal.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook