Toppnyheter Vetlanda

Dramatisk jakt på stulna lyxbilar i Vetlanda – var på väg ut ur landet

BMW-ligan har fångats men nya stölder av lyxbilar i Vetlanda har ändå rapporterats till polisen som under onsdagen gav sig ut på en dramatisk jakt på de stulna bilarna som hittades precis innan de skulle föras ut ur landet med färja.

Under tidiga måndagsmorgonen fångade Höglandspolisen in den misstänkta BMW-ligan i Vetlanda efter att de stulit från minst två BMW-bilar i bostadsområden.
LÄS MER: Helt otroligt – BMW-ligan åkte fast i Vetlanda i natt

Ligans medlemmar sitter anhållna och förhörs nu om misstankarna och om det kan tänkas ligga någon större organisation bakom brotten. Samtidigt har fler brott upptäckts.

Under sena måndagseftermiddagen upptäckte ytterligare en BMW-ägare, denna gång på Promenadstigen, att bilen utsatts för inbrott. Från bilen hade stulits mittkonsol m m.

Under natten till onsdagen stals ytterligare ett par lyxbil i Vetlanda. En privatperson blev av med sin Volvo XC90 som stått parkerad utanför bostaden på Odengatan. Ytterligare en bil blev stulen från Holmgatan i Vetlanda.

Volvon var utrustad med GPS-spårning och den gav utslag på en annan adress i Vetlanda men där hittades ingen bil. Bilföretaget kunde dock berätta för polisen att bilens larmsystem hade uppgifter om att bilen förts till Emmaboda och sedan till hamnstaden Karlskrona.

Larm gick ut till polisen i Blekinge som vid 10-tiden hittat de stulna bilarna.

De bägge fordonen transporterades på en lastbil och polisen grep en 35-årig man misstänkt för stölden av bilarna. Platsen för gripandet var nära färjeläget i Karlskrona. Polisens teori är att de stulna Vetlandabilarna var på väg ut ur landet.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook