Nyheter Vetlanda

Fortsatta stölder i Vetlanda kommun – polisen vill ha tips

Återigen har lantbrukare i östra Vetlanda kommun drabbats av inbrott och stölder. Stöldvågen har pågått i över en vecka och omkring 15 gårdar har haft besök av tjuvarna. Enligt uppgifter till Höglandsnytt har misstänkta bilar synts köra omkring i trakten på nätterna.

De senaste dagarna drabbades en gård sydöst om Vetlanda stad av inbrott. Tjuvarna gick in i en verkstadslokal och tog, liksom tidigare, motorsåg men också ett stort antal verktyg och maskiner som till exempel vinkelslip.
På en gård Näshultsbygden gjordes inbrott i lastbil och i en verkstad natten mellan i tisdags och igår onsdag. Också där stals vinkelslip men även borrmaskin och åtta sommardäck på fälg. Polisen har varit på plats och gjort undersökning, om den gav något är oklart.
”Vi är beroende av tips från allmänheten”, vädjar Göran Gunnarsson, polisens presstalesman.

Enligt uppgifter till Höglandsnytt är flera invånare i Korsbergatrakten övertygade om vem som begår brotten och man har också sett misstänkta fordon köra omkring på nätterna. Det kan finnas ett samband med en liknande stöldvåg ifjol vid ungefär samma tid på året, enligt uppgifter till Höglandsnytt. Enligt dessa vittnesmål kan det röra sig om personer som lärt känna trakten genom tillfälliga vistelser i området.
Hittills har gårdar i Nye, Korsberga, Kvillsfors och Näshultstrakterna förmodligen drabbats av de nattliga inbrotten.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Om man enligt vissa Korsbergabor är övertygade om vilka de är. Varför skuggar inte polisen dem? Jo, jag vet, de har inte resurser till det… Likadant i många småsamhällen på höglandet, kriminella lever sina laglösa liv utan att det händer särskilt mycket. Lyckas polisen ta dem på bar gärning släpps de efter förhör och under den tid som det tar tills det blir rättegång så fortsätter de sina stölder, för de vet att allt slås ihop i rätten och så får de t.o.m straffrabatt!
    Hur länge dröjer det till lantbrukarna tar lagen i egna händer?

  2. Jag känner också till de här människorna. De visstidsarbetar åt ett företag som planterar skog. De hyr in sig i stugor i en by söder om Korsberga. Tyvärr är det inte bara stölder de ägnar sig åt utan gillar också att köra bil rejält berusade på småvägarna och kastar en hel del skräp längs vägen de kör.

Kommentarer avstängda