Stoppa konsultslöseriet i Vetlanda | Höglandsnytt
Ekonomi Vetlanda

Stoppa konsultslöseriet i Vetlanda

Företrädare för oppositionen i Vetlanda kommun kräver nu i en motion till kommunfullmäktige att kostnaderna för konsulter minskas.

[adrotate banner=”28″]
Med sin motion den samlade oppositionen (förutom sverigedemokraterna) att Vetlanda kommun ska redovisa i en sammanställning inköpen av konsulttjänster, i sammanställningen ska det också stå vilken politiker eller tjänsteman som köpt in konsulttjänsterna. Oppositionen vill också se över vem som har rätt att köpa in konsulttjänsterna

”Vetlanda kommun anlitar i särklass mest konsulter av alla kommuner på Höglandet. Detta medför orimligt höga kostnder. Kommunen borde kraftigt kunna begränsa uppdrag som lämnas ut till utomstående”, menar företrädarna för vf, kd, fp, mp och v.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Kan detta relateras till att kommunen har mindre kvalificerad/ kompetent personal än sina grannkommuner? Det är många duktiga/kvalificerade medarbetare som avslutat sina anställningar inom kommunen. Man kanske ska arbeta med personalpolitik så att man kan dels behålla kompetent personal, dels rekrytera kvalificerad /kompeten personal? Bättre väg än att ha bra ”kontakter” och på så sätt tillsätta tjänster inom kommunen.

Kommentarer avstängda