Höglandet Toppnyheter Vetlanda

STOPPAR KORVEN – Ännu mer vegetarisk mat i Vetlandaskolorna

Vegokupp i stadshuset. Nu tar herbivorerna över. Åh äntligen broccoli! Korv är äckligt. Vetlanda kommun ökar satsningen på vegetarisk mat.

Istället för olika menyer får nu alla skolor och förskolor i Vetlanda en och samma. Kommunen satsar också på höja intresset för de vegetariska rätter som finns på menyn.

Korv är ett livsmedel som glesats ut, enligt meddelande från kommun och korv serveras nu blott var fjärde vecka. Dett ska vara i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer. Fisk- och färsrätter serveras varje vecka, helt kött nästan varje vecka och varannan vecka blir det sôppa. Rekommendationerna från Livsmedelsverket innebär också ökat intag av linser, bönor och ärtor.

För att få fler elever att pröva vegetariskt alternativ (inte alltid lätt bland stockkonservativa Vetlandabor utan någon som helst kunskap om kosthållning) har kommunledningen bytt plats på den vegetariska rätten och dagens rätt på menyn.

– Vi skriver ut båda maträtterna på menyn och det vegetariska alternativet står. Vi tillagar lika mycket av maträtterna som tidigare tills vi ser en ökning eller minskning av respektive maträtt, säger kostchef Lena Ottosson i ett uttalande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook