Bandy

Stor bandyfest i Vetlanda – VBKs största match

Svenska Bandyförbundet meddelar nu att det finska herrlandslaget kommer på besök under landslagsveckan i Vetlanda i höst. Där väntar en dubbellandskamp mellan Sverige och Finland och en match mot värdklubben Vetlanda BK.

– Det känns kul att återigen få förtroendet av förbundet att arrangera landskamper, vi har haft ett bra samarbete med förbundet tidigare kring landskamper och turneringar. Det känns också roligt att bandypubliken i Vetlanda får möjligheten att stifta bekantskap med våra landslag, säger Carl-Gunnar Jonasson, ordförande i Vetlanda BK, i ett pressmeddelande.

– Vi har efterfrågat fler landskamper, så det känns kanon att få de här landskamperna. Det blir ett perfekt tillfälle att starta upp säsongen. Perfekta förutsättningar i Vetlanda och ett motstånd av hög klass, säger förbundskapten Svenne Olsson.

– Det betyder riktigt mycket för oss. Någon kanske tycker det är för tidigt att spela landskamper redan i september men jag ser det som inspirerande för spelarna och för oss tränare. Vi får en längre säsong och samtidigt stör vi inte klubbarna i deras förberedelser till säsongen, säger Finlands förbundskapten Antti Parviainen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook