Eksjö

Stor brand i Eksjö – explosionsrisk – tågen stoppade

Tågtrafiken förbi Eksjö ställdes in på grund av en stor brand i en bilverkstad på Järnvägsgatan i Eksjö under natten till idag måndag. Tidigt på morgonen fick brandmännen kontroll över branden.

Brand i bilverkstad i Eksjö. Foto: Höglandsnytt
Brand i bilverkstad i Eksjö. Foto: Höglandsnytt

Branden bröt ut strax innan kl 02 i en bilverkstad på Järnvägsgatan i Eksjö. Ingen människa ska ha skadats i branden men byggnaderna har fått stora skador. Det rör sig om det gamla Eksjöföretaget Istvans plåt vars fastighet nu ligger helt i ruiner totalförstörd av branden.
Vid räddningstjänstens framkomst var byggnaden övertänd och målet med insatsen blev att förhindra att branden spred sig till andra byggnader.
Totalt är cirka 30 brandmän från Eksjö, Hjältevad och Nässjö insatta.
Tågtrafiken stoppades under natten och biltrafiken förbi brandplatsen dirigerades om på grund av risk för explosion från gasflaskor.
Orsaken till branden är okänd. Polisen utreder saken.
UPPDATERING
Vid 04:30 tiden ansåg sig räddningstjänsten ha branden under kontroll och spridningsrisken var borta. Dock fanns det fortfarande risker med gasflaskorna. Avspärrningarna kring verkstaden är kvar och enligt polisen stoppas tågen troligtvis under en större del av dagen. Tågen mellan Eksjö och Mariannelund/Hultsfred ersätts med buss tills vidare.

UPPDATERING

Brandorsaken är fortfarande okänd.
Tågtrafiken släpptes på strax efter kl 07 efter att det visat sig att gasflaskorna i byggnaden redan exploderat.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook