Nässjö Toppnyheter

Stor brand i Nässjö – många evakuerade, en person vårdas på sjukhus

En brand bröt ut under tidiga fredagskvällen mitt i centrala Nässjö i en bostadsfastighet. En person skadades, många måste evakueras och flera personer blev hemlösa efter att lägenheterna förstörts.

UPPDATERAD: 1754,1809,1821,1827, 1929, 2136, 2153

Larm kom vid 1715-tiden om en brand i en fastighet på Storgatan. Branden ska ha börjat på en vind och var fullt utvecklad med också kraftig rökutveckling när räddningstjänsten kom till platsen.

De boende i huset måste evakueras. Det handlar om tiotals personer från tre trappuppgångar som fått tillfälligt husrum i en lokal ordnad av kommunen. Det är oklart om de får komma hem i natt.
En person fördes med ambulans till sjukhus, enligt uppgifter från räddningstjänsten vid 1915-tiden.
Den skadade personen, en 36-årig kvinna, fördes till Höglandssjukhuset i Eksjö. Efter behandling konstaterades kvinnan vara oskadd och kunde återvända hem till Nässjö, enligt uppgifter från akuten vid 2140-tiden.

Räddningstjänsten har drygt 50 personer på plats under kvällen. Därtill ambulanspersonal och polis.
Räddningsstyrkor från Nässjö, Bodafors, Forserum, Malmbäck, Vetlanda, Eksjö, Vaggeryd, Jönköping, Bankeryd har kämpat mot elden och röken.

Huset och och området ikring har spärrats av av polisen. Brandorsaken är inte utredd.

UPPDATERING 2135
Branden var vid 2130-tiden släckt, enligt besked från räddningstjänsten.
Arbetet fortsatte dock med att bära ut brandskadat material från vinden. Ca 200 kvadratmeter av vinden brann.

Räddningstjänsten kommer att vara kvar på plats under natten.

Fastighetsägare är på plats under fredagskvällen för att ordna med boende till de drabbade vars lägenheter det inte går att bo. Dessa är fem av totalt 16 lägenheter i de tre trappuppgångarna. Fastighetsägaren har även kallat saneringsbolag till platsen för att så snabbt som möjligt börja sanera rök-, brand och vattenskador.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook