Nässjö Toppnyheter

Stor dag för Nässjö – får nya utbildningar

Nässjöakademin får nya utbildningar. Nässjöakademin har under onsdagen fått två yrkeshögskoleutbildningar beviljade – Lokförare och E-handelslogistiker varav E-handelslogistiker är en helt ny yrkeshögskoleutbildning på Nässjöakademin.

Dagens beslut från Myndigheten för yrkeshögskolan innebär att Nässjöakademin numera kan erbjuda sex Yh-utbildningar med start framöver – Lokförare, E-handelslogistiker, Projektledare – Infrastruktur, Produktionsutveckling, Kvalificerad signaltekniker och Verktygsmakare.

”Detta är ett mycket glädjande besked. Det innebär att vi även framöver kan erbjuda yrkeshögskola i Nässjö inom flera olika yrken där det finns ett stort behov av arbetskraft. Läser du på yrkeshögskola har du redan från dag ett kontakt med arbetslivet och tillgång till ett nätverk inom branschen. Alla våra yh-utbildningar läggs upp i nära samverkan med näringslivet och svarar på ett verkligt behov på arbetsmarknaden”, säger Helen Tarenius, utbildningschef på Nässjöakademin, i ett pressmeddelande.

”Att vi får fortsatt förtroende att utbilda lokförare innebär att vi i januari återigen kan starta en utbildningsomgång med minst 20 platser. Just lokförare är omåttligt populär och den yh-utbildning vi har med flest antal sökande per plats. Med Nässjös bakgrund som järnvägsort är detta extra roligt”, säger Helen Tarenius.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook