Nässjö

Stor demonstration mot kommunledningen i Nässjö idag

Upp emot 1000 personer kan komma att delta i en stor demonstration mot Nässjö kommuns planer på nedläggning av Centralskolan och andra förändringar. Protesterna kan gå så långt som till en strejk bland eleverna.

[adrotate banner=”28″]
Kommunledningen håller möte idag torsdag om skolreformen som fortsatt innebär en nedläggning av Centralskolan och förflyttning av eleverna där till Norråsaskolan och Brinellgymnasiet.
Samtidigt hålls en demonstration på Brinellgymnasiet mot de väntade besluten. Närmare 1 000 elever, lärare och andra väntas delta i demonstrationen idag förmiddag.
Demonstranterna menar att det blir trängre skolmiljö, längre skoldagar och mer otrygghet när högstadieelever ska gå på samma skola som gymnasieelever.

Protesterna mot skolreformen har varit massiva och kulminerade förra gången med en stor demonstration utanför Stadshuset där folkmassan stoppade kommunalrådet Bo Zander (s) från att tala.

Det finns också uppgifter om att eleverna på Brinellskolan planerar en skolstrejk imorgon fredag som en följd av demonstrationen. En strejk har stöd på elevrådet på skolan.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook