STOR FEST: En av Eksjös största företagare fyller 80 år | Höglandsnytt
Ekonomi Eksjö Höglandet Toppnyheter

STOR FEST: En av Eksjös största företagare fyller 80 år


En av Eksjö största näringslivs- och mediaprofiler, tidningsentreprenören Bo G Lundberg, fyller under torsdagen 80 år.
Bo G Lundberg är ett känt ansikte för en stor del av Eksjös befolkning. Han är ansvarig utgivare för Eksjö tidningen, kommunens äldsta och största papperstidning. Han är också sedan många år ordförande för föreningen Aktiespararnas Eksjöavdelning.

Bo G Lundberg började sin bana inom media som litteraturkritiker och blev med tiden bl a VD på Swedexpo i Värnamo och VD för Jönköpingsposten när den tidningen var största papperstidning i Småland.

I mitten av 1990-talet drog Bo G Lundberg åter igång utgivningen av Eksjö-Tidningen som grundats redan år 1884. Inför år 2012 tog han steget ut på internet när han var med om att ta över nättidningen Höglandsnytt där han fortfarande sitter i styrelsen. Bo G Lundberg är också mycket aktiv inom litteratur- och teaterlivet och är ordförande för Skrivarnätet Småland.

”Det är en ynnest att ha fått lära känna och samarbeta med Bo G Lundberg. Vi sänder våra hjärtligaste gratulationer”, säger Henrik Simonsen, Höglandsnytts ägare och VD.

Inför sin 80-årsdag meddelar Bo G Lundberg att han tänker fortsätta att ge ut Eksjö-Tidningen. Bo G Lundberg hyllades nyligen i förra veckan vid Aktiespararnas populära Aktiecafé i Mariannelund.

via Instagram https://ift.tt/2o24nwQ

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook