Ekonomi Jönköping

STOR FEST för 60 miljoner kr – Gilles van Nieuwenhuyzen var där

Nu har det hänt. Stora Ensos wellpappfabrik i Jönköping har haft officiella invigningar för den nyrenoverade Designstudion och för fabrikens nya tryck- och stansmaskin.

Divisionschefen Gilles van Nieuwenhuyzen och Nordenchefen Peter Torstensson var på plats. Det var tal, bandklippning och tårta som stod på invigningsprogrammet.

Framtiden är ljus för fabriken i Jönköping, konstaterar Stora Enso-ledningen som ser hur marknaden för wellpappförpackningar växer, bland annat genom den ökande internethandeln och en ökad miljömedvetenhet överlag i samhället. Detta är några av faktorerna som gör att Stora Enso väljer att satsa på att ytterligare utveckla fabriken i Jönköping.

”Innovativa och hållbara förpackningar blir allt viktigare. Även högkvalitativt och mer avancerat tryck efterfrågas av våra kunder. Vår nya tryck- och stansmaskin och nyrenoverade Designstudio är helt rätt i tiden”, säger Peter Torstensson i ett pressmeddelande.

”Det här är en viktig dag för Jönköpingsfabrikens framtid. Dessa investeringar är helt i linje med den pågående transformationen till att bli ett mer kund- och innovationsfokuserat företag”, säger Gilles van Nieuwenhuyzen.

Det finns totalt 10 Designstudios inom Stora Enso-koncernen. Jönköpings Desingstudio är den första som uppdateras till ett nyare mer modernt och stilrent koncept. I Jönköping finns sju erfarna förpackningsdesigners som utvecklar olika innovativa förpackningslösningar tillsammans med kunderna. Den nya tryck- och stansmaskinen, Bobst Masterline HD, togs i drift i maj i år och är en investering på cirka 60 miljoner kronor.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook