STOR FEST I VETLANDA I NATT

Vetlanda BK är i kvartsfinal. VBK slog ut IFK Motala i åttondelsfinalen och fick revansch från förra året. Detta efter säsongen skönaste förlust för de gulsvarta.

Motala vann nämligen på torsdags kvällen men bara med 3-2 vilket innebär att VBK vann totalt efter två matcher.
Om mötet i Vetlanda i tisdags inledningsvis gick i VBK:s favör så gick det till Motala ikväll. Redan efter 48 sekunder gjorde hemmalaget 1-0 sedan VBK-försvaret nästan backat in i VBK-målvakten David Borvall. Jonas Enander sprätte in bollen bakom Borvall.
Motala gjorde också 2-0 innan halvtidsvilan.

VBK skapade flera halvchanser första 45 minuterna men var inte vän med avsluten mot mål. Inledningsvis var isen bra och spelbar men blev hoppig ju längre halvleken gick. Ett scenario som upprepade sig i andra halvlek.

Den halvleken inleddes med ett något tursamt mål för VBK då Pontus Vilens skott ändrade riktning på en spelare och gick i mål.
Men bara minuten senare utökade Motala till 3-1 genom förre VBK-spelaren Erik Litzen (som då hette Ivarsson i efternamn).
VBK:s anfallsspel var lite för tamt under hela matchen.

Det hindrade dock inte Patrik Johansson från att göra matchens femte mål och – dessutom det sista. Och att bli stor matchhjälte och förlänga säsongen en vecka. Det målet innebar att Motala vann torsdagsmatchen med 3-2 men att VBK vann totalt med 7-6.
Rättvist? Det kunde egentligen gått hur som helst men nu var det VBK som hade marginalerna med sig.

Därmed möter VBK Edsbyn i kvartsfinalen. Man börjar borta redan nu på lördag och tar emot Edsbyn hemma på måndag kväll.
VBK har ju en viss revansch att fordra på Byn efter 3-13 i serieepilogen. Men att laget ska vinna tre matcher mot Edsbyn finns inte på kartan. Å andra sidan så har man nu allt att vinna och egentligen inget att förlora.

Motala hamnade i fint sällskap när det gäller slutspelet. Hammarby fick nämligen respass av derbygrannen AIK som vann med 8-4.