Nässjö Toppnyheter

Stor fest spårade ur totalt i Nässjö – polisinsats, flera skadade

En insparksfest i Nässjö spårade under sena lördagskvällen ur totalt med flera personer skadade. Minst ett fall av grov misshandel skedde när en pojke skadades. En stor polisinsats kunde lugna ner läget. Under måndagsförmiddagen utreder polisen bl a grov misshandel och stöld.
UPPDATERAD: 2315, 0730, 1055

Insparksfesten i Almenäsområdet var planerad till kl 21 på lördagskvällen. Inbjudningar ska på något sätt ha gått ut via facebook och festen visade sig bli populär. 300 personer fick plats i lokalen men enligt polisen kom 500 personer. Det blev därmed trångt i kön vid entrén och då spårade det ur helt.

Flera personer skadades när de trampades ner eller klämdes mot ett staket. Tre personer måste föras till Höglandssjukhuset i Eksjö. Enligt uppgifter till Höglandsnytt kan flera av dem vara allvarligt skadade. De ska ha fått skador i huvudet. Det ska också ha förekommit sexuella ofredanden i folksamlingen utanför festlokalen men det är inget som polisen kunnat bekräfta under natten.
Flera personer svimmade också.

En person kastade dessutom in en flaska i folksamlingen och skadade ytterligare en person som förts till sjukhus. Polisen rubricerar det fallet som grov misshandel. Brottsoffret är en 17-årig pojke.

En flicka i 15-årsåldern utsattes för stöld i tumultet. Hon blev bestulen på bl a kontanter och mopedkörkort.

Det blev en stor polisinsats med ca tio polispatruller. Dessutom larmades flera ambulanser och räddningstjänsten till platsen.
”Vi har flera patruller på plats. Det var ganska så stökigt men det har lugnat ner sig. Vi har bedömt att festen kan köras vidare”, säger polisens vakthavande befäl Bo Gunnarsson strax efter kl 23.
Arrangören misstänks inte för något brott.
Ett par personer klättrade också upp på ett tak i området. Räddningstjänsten larmades och kunde få ner dem. Ett par person har omhändertagits för fylleri.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook