Nässjö

Stor förändring i Nässjö: smöret på väg tillbaka


[adrotate banner=”27″]
Frågan om smör kontra lättmargarin i skola och förskola i Nässjö kommun har debatterats mycket och nu öppnar kommunpolitiker för en förändring.

Det handlar om den s k kostpolicyn som måste förändras. Kostpolicyn handlar bl a om fett i maten och lutar sig mot Livsmedelsverkets rekommendationer, rekommendationer som ifrågasatts.
”Det ska inte serveras några lättprodukter i förskolan och skolan. Jag vet att flera av fullmäktiges ledamöter tycker som jag här. Jag tror att vi inom det närmaste kommer att revidera vår kostpolicy och då är jag nästan säker på att det kommer att bli ändring när det gäller bland annat lättmargarin. Jag kommer iallafall att kämpa för det”, säger nu Agneta Svensson (fp) på Nässjö kommuns Politikerdialogen.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Ett litet steg i rätt riktning om detta genomförs. Vågar man hoppas på återinförande av ”riktig” mjölk också?

  2. Bra att Agneta Svensson tydligt tar ställning för detta. Då hoppas jag att vi gemensamt får till stånd en revidering av kostpolicyn. Har f.ö ställt en interpellation om just detta, som kanske besvaras på nästa kommunfullmäktige.

  3. Eftersom det är mitt svar under ”fråga dina politiker” som artikeln hänvisar till, måste jag understryka att jag kommer att arbeta för det och fler med mig . Vi måste dock få med oss majoriteten i fullmäktige …..förra gången frågan var uppe i en interpellation från miljöpartiet blev frågan nerröstad, trots att flera ledamöter sa att de själva åt Bregott hemma! Det borde inte vara så svårt att ändra på detta … Även om kostnaden säkert är något dyrare med Bregott/ smör .

Kommentarer avstängda